Vanuit liefde en vertrouwen in het Leven,

word ik steeds meer wie ik het liefste ben, mezelf.

Over mij

 

Ik ben in Den Bosch geboren, als tweede van vijf kinderen.

 

Mijn opleiding heb ik in Delft gehad, aan de faculteit Geodesie van de TU. Daarna heb ik vijf jaar gewerkt bij het Kadaster en ruim acht jaar bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. In 2007 heb ik de keuze gemaakt om zelfstandig verder te gaan, eerst via Weesie Organisatieadvies, daarna via Yin in Yang en Kracht van Zelf.

 

Ik begeleid mensen en teams die authentieker, meer vanuit zichzelf, willen werken en leven. Dat doe ik als coach/counselor, procesbegeleider, trainer.

 

Over wie ik ben en wat ik kan kun je meer lezen in de blogs die ik schrijf.

kracht-van-zelf-emile-weesie
kracht-van-zelf-emile-weesie

Mijn werk

 

Ik sluit aan op wie je bent. Tegelijk zal ik steeds ook het perspectief van de werk- en sociale omgeving betrekken. Als het nodig is zal ik functioneel confronteren.

 

Mijn aanpak is lichaamsgericht. Daarmee bedoel ik dat ik je regelmatig uitnodig om contact te maken met je lichaam. Dat contact kan via een aanraking zijn, via beweging, en ook door te verwoorden wat je in je lichaam waarneemt. In het begin kan dat even vreemd zijn maar het went meestal heel snel. Bovendien krijg je zo extra informatie over je emotionele en mentale struikelblokken.

 

Ik werk veel en graag met mannen. Verder heb ik veel ervaring met mensen die aandoeningen hebben binnen het autismespectrum.

 

Over jou

 

Jij bent steeds het vertrekpunt. Je bent welkom zoals je bent, ook als je er zwaar doorheen zit en niet weet welke kant je opkunt.

Ik vind het belangrijk dat je de verantwoordelijkheid houdt over het verloop van onze samenwerking.

“Hoe beter je jezelf kent, hoe mooier je het leven ervaart “

Mijn eigen ontwikkeling

 

Mijn eigen bewuste persoonlijke ontwikkeling begon begin jaren 2000. In die tijd vond ik het moeilijk om een ontspannen combinatie te maken van werk en relatie. Bovendien vond ik het lastig om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven. Liever liet ik me leven, zelfs als dat ertoe leidde dat ik dingen moest doen waar ik een hekel aan had.

 

In die tijd heb ik bij Essence Trainings de modules Essence en Source gevolgd. Gevolgd door mijn eerste mannengroep bij Ton van der Kroon. Rond 2014 heb ik deelgenomen aan een zesdaagse mannengroep bij Agape, waar ik toen ook een Vision Quest heb gemaakt.

 

In dezelfde periode ben ik me gaan verdiepen in het enneagram. Dat is een eeuwenoud model voor persoonlijke ontwikkeling. Nog steeds vind ik het enorm behulpzaam bij het ontwikkelen van mezelf en in het begrijpen van anderen. Het is op gedrags- en zielsniveau bruikbaar en geeft aanwijzingen hoe je vrij kunt worden van je verdedigingsmechanismen.

 

Mijn wens om me verder te verdiepen in het enneagram heeft ertoe geleid dat ik in 2009 retraites ben gaan volgen bij de Diamond Logos Academy van Faisal Muqaddam. Daarin kwamen het enneagram, psycho-spirituele inzichten en persoonlijk ontwikkelingswerk bij elkaar. Sinds 2018 verdiep ik mijn ontwikkeling onder individuele begeleiding van Rani Willems, teacher bij die Academy. In 2024 ben ik zelf toegelaten tot de internationale Teacher Training.

Mijn opleidingen

 

In 1999 ben ik lessen gaan nemen in taijiquan (tai chi), qigong, en ademhalings­oefeningen. Taijiquan is een innerlijke vechtkunst. Het verbetert mijn bewustzijn van mijn lichaam, mijn gemoedsrust en gezondheid. Het leert me ook hoe veelomvattend zoiets ogenschijnlijk simpels als ontspanning eigenlijk is. In de loop van de jaren heb ik veel masterclasses gevolgd bij gerennomeerde (Chinese) docenten. Sinds 2007 geef ik les in taijiquan en qigong via Yin in Yang.

 

In 2003 ben ik in Maleisië bij de Mastery Academy of Chinese Metaphysics begonnen met opleidingen in klassieke fengshui, bazi, yijing en datumselectie. Eerst uit verwondering, later uit respect voor de eenvoud en elegantie van deze manier om de mensen en de wereld te doorgronden. Sinds 2015 volg ik regelmatig bijscholing bij House of Kite, waar juist meer de spirituele kant van deze methoden aan bod komen.

 

Tussen 2005 en 2018 heb ik veel opleidingen gedaan op het gebied van systemisch werken en opstellingen. Onder meer bij het Bert Hellingerinstituut en de Academie voor psychodynamica. Inzichten en ervaringen op dit gebied helpen me om de onbewuste sociale patronen in werk- en familieverbanden te kunnen herkennen.

 

In 2020 ben ik begonnen met opleidingen voor tuina-massages, een therapeutische Chinese vorm van masseren. Eerst bij Qing-Bai, vervolgens een tweejarige verdiepingsopleiding bij het Wuji-instituut van Amien Ho.

En verder

 

In grote lijnen is dit wie ik ben en wat ik kan.

Mijn eigen ontwikkeling gaat nog steeds door. Elke dag leer ik mezelf weer beter kennen. Vanuit liefde en vertrouwen in het Leven word ik steeds meer wie ik het liefste ben, mezelf.

 

Geverifieerd door ExactMetrics