Ervaar je in deze periode ook een andere rust dan normaal? Ik hoor het van veel mensen. Dat het is alsof je op een “andere laag” komt, of dat we samen op een andere laag zijn. Dat is ook echt zo, en we mogen blij zijn dat het zo is! Ik zal het toelichten.

 

Trilling

 

Maar even bij het begin beginnen. Een van de basiselementen van het Leven is trilling. Er zijn altijd en overal trillingen. Die horen bij het Leven; zonder trilling geen leven.

Dus ook de aarde trilt, vibreert, zij het heel zacht. Wij trillen dus zelf ook. Al onze activiteiten veroorzaken trillingen, net als al onze gedachten en emoties.

Nu blijkt dat de trillingen van onze economische activiteiten (verkeer, industrie, …) sterker zijn (grotere amplitude hebben) dan de trillingen van de aarde. Seismologen van het KNMI hebben ontdekt[1] dat door het wegvallen van de economische trillingen ze signalen kunnen meten die worden veroorzaakt door bewegingen in de aarde. Als voorbeeld noemen ze kleinschalige aardbevingen en oceaanbewegingen.

 

[1]     https://www.nu.nl/coronavirus/6042900/seismologen-kunnen-kleinere-bevingen-detecteren-door-stille-aarde.html

 

 

Aarde

 

Dankzij COVID-19 leren we de aarde op een subtieler niveau kennen dan we ooit hebben gedaan!

 

En nu de omkering: wat als je in bovenstaand stukje twee aanpassingen doet?

  1. jij bent de aarde.
  2. je normale activiteiten van het alledaagse hectische leven zijn de economische trillingen. Voor het gemak mag je je innerlijke kritische stemmetjes ook tot je normale activiteiten rekenen.

 

Het verhaal zegt dan dat als je je leven stil legt, je jezelf beter kunt leren kennen, omdat je subtielere trillingen in jezelf kunt waarnemen.

 

Zie hier het belang van stilte. Stilte is niet alleen de afwezigheid van geluid. Het is eerder de omstandigheid waardoor je steeds subtielere trillingen (in jezelf) kunt waarnemen.

 

Stilte

Dus wat is er mooier dan om juist in deze periode in stilte te zijn? De hele wereld helpt je om jezelf beter te leren kennen, en om je beter af te stemmen op de aarde. En dat is belangrijk. Want pas dan, kun je keuzes maken die bij je passen.

Keuzes waarmee je uiting geeft aan wie je ten diepste bent. Stilte helpt je om jezelf te manifesteren op een ontspannen en vrije manier.

En het mooie is dat hoe langer de stilte er is, hoe schoner het leven wordt (denk bijvoorbeeld aan de afnemende luchtvervuiling). In je eigen leven kan het betekenen dat veel opvulling verdwijnt; dingen, activiteiten of mensen die niet op je zachtere niveau van trilling aansluiten. Eindelijk bevrijd!

 

Stilte kun je op verschillende manieren bereiken. Mediteren is een bekende, maar ook off-grid zijn, of in de natuur zijn, een paar keer diep ademhalen of je telefoon een keer niet opnemen helpen heel goed.

 

Geverifieerd door ExactMetrics